Digitalisering
21. 02. 2019 - 22: 42

En dråbe i havet og toppen af isbjerget!

Sådan kan man sagtens tænke, når man surfer rundt under hjemmesidens nye afsnit: Kilder, for lige nu er det en ret overskuelig mængde, der er her. Men alt har en begyndelse, og ambitionen er at tilføje flere, ja faktisk mange kilder.

Faxe Kommunes Arkiver har et væld af spændende kilder, som vi gerne vil dele med dig. Vi digitaliserer analoge film og papirarkivalier, som pø om pø vil dukke op her, så hold øje med Kilder.

udstillingsplakat
21. 02. 2019 - 08: 43
En udstilling om sygdom og mod, død og tragedier

For 100 år siden blev livet vendt op og ned her på egnen.
Især børn og unge mennesker døde af en aggressiv influenza, der blev kaldt 'den spanske syge' og er kendt som verdenshistoriens værste pandemi.
Smitten spredte sig hurtigt, og alle mistede nogen eller kendte nogen, der mistede nær familie eller venner.
Udstillingen fortæller om tragedier og heltemod i en tid uden vaccine og antibiotika.

Du kan se udstillingen i Faxe Kommunes Arkiver, Drosselvej 1, Rønnede. Vi har åbent mandag og tirsdag kl. 10-15

arkivæsker
20. 02. 2019 - 16: 51

Hvis du er gået ud af skolen i 2011 eller senere, kan du selv søge dit bevis frem fra Borger.dk

Er du gået ud af skolen før 2011, skal du henvende dig til Faxe Kommunes Arkiver. Vi opbevarer afgangsbeviser (eksamensbeviser) fra de kommunale folkeskoler i Faxe Kommune og i Fakse, Haslev og Rønnede Kommuner.

Afgangsbeviser er først tilgængelige efter 75 år. Du kan dog bestille en kopi af dit eget bevis inden da.

Digitalt kaos
Multitasking med papir og computer
19. 02. 2019 - 08: 00
Det er vigtigt at passe godt på data om os selv og hinanden

Det er nemt at aflevere papirdokumenter til et arkiv. Men hvad med alt det, som du har skabt digitalt?

Med den nye lov om databeskyttelse blev der i maj 2018 indført nye standarder for, hvad der er tilladt, når det drejer sig om data om dig og mig og os allesammen. Hvis databeskyttelsesloven har fået dig til at tænke: "Ups! I min virksomhed må vi hellere slette alt, hvad vi kan undvære for at være på den sikre side af loven", så hov, stop, vent lidt!

Se film i arkivbio
18. 02. 2019 - 13: 53

I arkivbio kan du se et udpluk af film fra samlingen i Faxe Kommunes Arkiver.

hjemmeside
16. 02. 2019 - 22: 55

Vores hjemmeside er blevet genskabt i nyt design.

Det meste af indholdet fra den gamle hjemmeside finder du stadig her - men nu i opdateret form og med nyt layout. Vi har ændret en smule på strukturen, og vi håber, du kan lide det og hurtigt bliver fortrolig med at finde rundt på siden.