Virus
13. 04. 2021 - 16: 00

Vi  åbner læsesalen igen fra den 26. april 2021. Som besøgende skal du medbringe vaccinationspas eller fremvise en negativ coronatest, der er maksimalt 72 timer gammel. Husk også mundbind.

Som altid er åbningstiden mandag og tirsdag kl. 10-15.

På gensyn!

Jernbanesabotage ved Haslev Orned
Cykellapning 1940
Alsang på stranden i Faxe Ladeplads
17. 11. 2020 - 08: 43
En udstilling om det lokale i det nationale under 2. verdenskrig

1940-1945 - Vores krigshistorier er en udstilling om besættelse og befrielse. Vi ser nærmere på 2. verdenskrig, som krigen udspillede sig lokalt:

Hvad skrev de lokale aviser? Hvad betød vareknaphed i Faxe? Hvordan foregik alsang i Faxe Ladeplads? Jernbanesabotage i Haslev? Hvem organiserede lokal modstand? Hvordan blev livet levet under krigen?

Udstillingen 1940-1945 - Vores krigshistorier  handler om det lokale i det nationale.

Ensemble Storstrøm og bog af Faxe Kommunes Arkiver
10. 06. 2020 - 13: 34
Vi fejrer Haslev Stationsby 150 år med et brag af en koncert og en ny bog om byen

14. august 2020 kl. 19:30 i Haslev Kirke spiller Ensemble Storstrøm op til en festlig aften med koncert og bogudgivelse i anledning af byens 150 års jubilæum.

Faxe Kommunes Arkiver udgiver en ny bog om Haslev: 'Haslevbilleder -en billedbog'. Det er en hyldest til byen, der forandrede sig fra landsby til stationsby og siden har fået status som attraktiv pendlerby.

Jubilæumsbogen kan købes i Faxe Kommunes Arkiver og i Haslev Boghandel

Adel bonde borgere og soldater - Vores danmarkshistorier
19. 11. 2019 - 13: 16
Faxe Kommunes Arkiver er klar med en ny lokalhistorisk bog

Køb den til dig selv eller glæd en, du holder af!

Bogen hedder ”Adel, bonde, borgere og soldater – Vores danmarkshistorier” og er spækket med fortællinger om lokale personer og begivenheder.

Historierne er lokale. Hver fortælling sætter det lokale og det nationale i perspektiv med et kort  rids af danmarkshistoriske tilstande og begivenheder. Det fungerer som en baggrund for den lokale historie.

Digitalisering
21. 02. 2019 - 22: 42

En dråbe i havet og toppen af isbjerget!

Sådan kan man sagtens tænke, når man surfer rundt under hjemmesidens nye afsnit: Kilder, for lige nu er det en ret overskuelig mængde, der er her. Men alt har en begyndelse, og ambitionen er at tilføje flere, ja faktisk mange kilder.

Faxe Kommunes Arkiver har et væld af spændende kilder, som vi gerne vil dele med dig. Vi digitaliserer analoge film og papirarkivalier, som pø om pø vil dukke op her, så hold øje med Kilder.

arkivæsker
20. 02. 2019 - 16: 51

Hvis du er gået ud af skolen i 2011 eller senere, kan du selv søge dit bevis frem fra Borger.dk

Er du gået ud af skolen før 2011, skal du henvende dig til Faxe Kommunes Arkiver. Vi opbevarer afgangsbeviser (eksamensbeviser) fra de kommunale folkeskoler i Faxe Kommune og i Fakse, Haslev og Rønnede Kommuner.

Afgangsbeviser er først tilgængelige efter 75 år. Du kan dog bestille en kopi af dit eget bevis inden da.

Fra udstilling i Glashuset, Haslev Kirke
19. 02. 2019 - 13: 39
I 2020 fejrer vi Haslev Stationsby 150 år

I den festlige anledning er lokalhistorien rykket ind i Haslev Kirke sommeren over.

Glashuset er smykket med billeder fra jubilæumsbogen 'Haslevbilleder - en billedbog', som Faxe Kommunes Arkiver udgiver 14. august 2020, og i Kirkehuset har vi placeret to små udstillinger.

Den ene, Tid Krydser Rum, er en række billedkonstruktioner.  Vi har leget med billeder fra fortid og nutid taget samme sted. Billedkonstruktionerne viser Haslev i nye dimensioner.

Se film i arkivbio
18. 02. 2019 - 13: 53

I arkivbio kan du se et udpluk af film fra samlingen i Faxe Kommunes Arkiver.

hjemmeside
16. 02. 2019 - 22: 55

Vores hjemmeside er blevet genskabt i nyt design.

Det meste af indholdet fra den gamle hjemmeside finder du stadig her - men nu i opdateret form og med nyt layout. Vi har ændret en smule på strukturen, og vi håber, du kan lide det og hurtigt bliver fortrolig med at finde rundt på siden.

Digitalt kaos
Multitasking med papir og computer
10. 02. 2019 - 08: 00
Det er vigtigt at passe godt på data om os selv og hinanden

Det er nemt at aflevere papirdokumenter til et arkiv. Men hvad med alt det, som du har skabt digitalt?

Med den nye lov om databeskyttelse blev der i maj 2018 indført nye standarder for, hvad der er tilladt, når det drejer sig om data om dig og mig og os allesammen. Hvis databeskyttelsesloven har fået dig til at tænke: "Ups! I min virksomhed må vi hellere slette alt, hvad vi kan undvære for at være på den sikre side af loven", så hov, stop, vent lidt!