Fra udstilling i Glashuset, Haslev Kirke
10. 06. 2020 - 14: 39
I 2020 fejrer vi Haslev Stationsby 150 år

I den festlige anledning er lokalhistorien rykket ind i Haslev Kirke sommeren over.

Glashuset er smykket med billeder fra jubilæumsbogen 'Haslevbilleder - en billedbog', som Faxe Kommunes Arkiver udgiver 14. august 2020, og i Kirkehuset har vi placeret to små udstillinger.

Den ene, Tid Krydser Rum, er en række billedkonstruktioner.  Vi har leget med billeder fra fortid og nutid taget samme sted. Billedkonstruktionerne viser Haslev i nye dimensioner.

Ensemble Storstrøm og bog af Faxe Kommunes Arkiver
10. 06. 2020 - 13: 34
Vi fejrer Haslev Stationsby 150 år med et brag af en koncert og en ny bog om byen

14. august 2020 kl. 19:30 i Haslev Kirke spiller Ensemble Storstrøm op til en festlig aften med koncert og bogudgivelse i anledning af byens 150 års jubilæum.

Faxe Kommunes Arkiver udgiver en ny bog om Haslev: 'Haslevbilleder -en billedbog'. Det er en hyldest til byen, der forandrede sig fra landsby til stationsby og siden har fået status som attraktiv pendlerby.

Undgå smitte - tag hensyn!
26. 05. 2020 - 10: 36
Nu åbner Faxe Kommunes Arkiver igen efter lang tids Corona-nedlukning!

Læsesalen er åben fra tirsdag den 2. juni. Vi glæder os til at byde velkommen på Drosselvej 1 i Rønnede.

Normale åbningstider er mandag og tirsdag kl. 10-15 frem til  juli måned, hvor der som altid er sommerlukket.

Ny lokalhistorisk bog: Adel bonde borgere og soldater - Vores danmarkshistorier
19. 11. 2019 - 13: 16
Faxe Kommunes Arkiver er klar med en ny lokalhistorisk bog

Køb den til dig selv eller glæd en, du holder af!

Bogen hedder ”Adel, bonde, borgere og soldater – Vores danmarkshistorier”. Den koster 99,- kr. og kan købes hos Faxe Kommunes Arkiver og hos de lokale boghandlere i Haslev og Faxe.

Det er den tredje bog, som Faxe Kommunes Arkiver udgiver. Ligesom forgængerne indeholder den nye bog fortællinger, der bygger på stof fra arkivets samlinger. Denne gang handler det om danmarkshistorien, som den har udspillet sig lokalt:

Adel bonde borgere og soldater  - Vores danmarkshistorier
9. 11. 2019 - 08: 43
En udstilling om det lokale i det nationale

Adel bonde borgere og soldater - Vores danmarkshistorier om danmarkshistorien, som den har udspillet sig lokalt:

Der er badehotellet, der husede flygtninge efter 2. verdenskrig, der er bonden på træhesten, der er udvandrere, der er julemærkehjem, og der er Moltke på Bregentved og tjenestedrengen, der løb fra tjenesten. Og mange flere.

Udstillingen fortæller om adel, bonde, borgere og soldater - Vores danmarkshistorier.

Du kan se udstillingen i Faxe Kommunes Arkiver, Drosselvej 1, Rønnede. Vi har åbent mandag og tirsdag kl. 10-15

Digitalisering
21. 02. 2019 - 22: 42

En dråbe i havet og toppen af isbjerget!

Sådan kan man sagtens tænke, når man surfer rundt under hjemmesidens nye afsnit: Kilder, for lige nu er det en ret overskuelig mængde, der er her. Men alt har en begyndelse, og ambitionen er at tilføje flere, ja faktisk mange kilder.

Faxe Kommunes Arkiver har et væld af spændende kilder, som vi gerne vil dele med dig. Vi digitaliserer analoge film og papirarkivalier, som pø om pø vil dukke op her, så hold øje med Kilder.

arkivæsker
20. 02. 2019 - 16: 51

Hvis du er gået ud af skolen i 2011 eller senere, kan du selv søge dit bevis frem fra Borger.dk

Er du gået ud af skolen før 2011, skal du henvende dig til Faxe Kommunes Arkiver. Vi opbevarer afgangsbeviser (eksamensbeviser) fra de kommunale folkeskoler i Faxe Kommune og i Fakse, Haslev og Rønnede Kommuner.

Afgangsbeviser er først tilgængelige efter 75 år. Du kan dog bestille en kopi af dit eget bevis inden da.

Se film i arkivbio
18. 02. 2019 - 13: 53

I arkivbio kan du se et udpluk af film fra samlingen i Faxe Kommunes Arkiver.

hjemmeside
16. 02. 2019 - 22: 55

Vores hjemmeside er blevet genskabt i nyt design.

Det meste af indholdet fra den gamle hjemmeside finder du stadig her - men nu i opdateret form og med nyt layout. Vi har ændret en smule på strukturen, og vi håber, du kan lide det og hurtigt bliver fortrolig med at finde rundt på siden.

Digitalt kaos
Multitasking med papir og computer
10. 02. 2019 - 08: 00
Det er vigtigt at passe godt på data om os selv og hinanden

Det er nemt at aflevere papirdokumenter til et arkiv. Men hvad med alt det, som du har skabt digitalt?

Med den nye lov om databeskyttelse blev der i maj 2018 indført nye standarder for, hvad der er tilladt, når det drejer sig om data om dig og mig og os allesammen. Hvis databeskyttelsesloven har fået dig til at tænke: "Ups! I min virksomhed må vi hellere slette alt, hvad vi kan undvære for at være på den sikre side af loven", så hov, stop, vent lidt!