13. 06. 2021 - 16: 06
Faxe Kommunes Arkiver er igen åben mandag og tirsdag kl. 10-15

Bare kom! Du skal ikke vise corona-pas og du behøver heller ikke længere at benytte mundbind hos Faxe Kommunes Arkiver.

Vi stiller håndsprit til rådighed, og det skader fortsat ikke at holde god afstand, så: bare kom!

Virus
19. 05. 2021 - 10: 00

Vi glæder os til at åbne læsesalen igen. Første gang efter pinse: tirsdag den 25. maj kl. 10-15 smiley

Husk mundbind og Coronapas - en dokumentation for, at du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer.

Jernbanesabotage ved Haslev Orned
Cykellapning 1940
Alsang på stranden i Faxe Ladeplads
17. 11. 2020 - 08: 43
En udstilling om det lokale i det nationale under 2. verdenskrig

1940-1945 - Vores krigshistorier er en udstilling om besættelse og befrielse. Vi ser nærmere på 2. verdenskrig, som krigen udspillede sig lokalt:

Hvad skrev de lokale aviser? Hvad betød vareknaphed i Faxe? Hvordan foregik alsang i Faxe Ladeplads? Jernbanesabotage i Haslev? Hvem organiserede lokal modstand? Hvordan blev livet levet under krigen?

Udstillingen 1940-1945 - Vores krigshistorier  handler om det lokale i det nationale.

Ensemble Storstrøm og bog af Faxe Kommunes Arkiver
10. 06. 2020 - 13: 34
Vi fejrer Haslev Stationsby 150 år med et brag af en koncert og en ny bog om byen

14. august 2020 kl. 19:30 i Haslev Kirke spiller Ensemble Storstrøm op til en festlig aften med koncert og bogudgivelse i anledning af byens 150 års jubilæum.

Faxe Kommunes Arkiver udgiver en ny bog om Haslev: 'Haslevbilleder -en billedbog'. Det er en hyldest til byen, der forandrede sig fra landsby til stationsby og siden har fået status som attraktiv pendlerby.

Jubilæumsbogen kan købes i Faxe Kommunes Arkiver og i Haslev Boghandel

Adel bonde borgere og soldater - Vores danmarkshistorier
19. 11. 2019 - 13: 16
Faxe Kommunes Arkiver er klar med en ny lokalhistorisk bog

Køb den til dig selv eller glæd en, du holder af!

Bogen hedder ”Adel, bonde, borgere og soldater – Vores danmarkshistorier” og er spækket med fortællinger om lokale personer og begivenheder.

Historierne er lokale. Hver fortælling sætter det lokale og det nationale i perspektiv med et kort  rids af danmarkshistoriske tilstande og begivenheder. Det fungerer som en baggrund for den lokale historie.

Digitalisering
21. 02. 2019 - 22: 42

En dråbe i havet og toppen af isbjerget!

Sådan kan man sagtens tænke, når man surfer rundt under hjemmesidens nye afsnit: Kilder, for lige nu er det en ret overskuelig mængde, der er her. Men alt har en begyndelse, og ambitionen er at tilføje flere, ja faktisk mange kilder.

Faxe Kommunes Arkiver har et væld af spændende kilder, som vi gerne vil dele med dig. Vi digitaliserer analoge film og papirarkivalier, som pø om pø vil dukke op her, så hold øje med Kilder.

arkivæsker
20. 02. 2019 - 16: 51

Hvis du er gået ud af skolen i 2011 eller senere, kan du selv søge dit bevis frem fra Borger.dk

Er du gået ud af skolen før 2011, skal du henvende dig til Faxe Kommunes Arkiver. Vi opbevarer afgangsbeviser (eksamensbeviser) fra de kommunale folkeskoler i Faxe Kommune og i Fakse, Haslev og Rønnede Kommuner.

Afgangsbeviser er først tilgængelige efter 75 år. Du kan dog bestille en kopi af dit eget bevis inden da.

Fra udstilling i Glashuset, Haslev Kirke
19. 02. 2019 - 13: 39
I 2020 fejrer vi Haslev Stationsby 150 år

I den festlige anledning er lokalhistorien rykket ind i Haslev Kirke sommeren over.

Glashuset er smykket med billeder fra jubilæumsbogen 'Haslevbilleder - en billedbog', som Faxe Kommunes Arkiver udgiver 14. august 2020, og i Kirkehuset har vi placeret to små udstillinger.

Den ene, Tid Krydser Rum, er en række billedkonstruktioner.  Vi har leget med billeder fra fortid og nutid taget samme sted. Billedkonstruktionerne viser Haslev i nye dimensioner.

Se film i arkivbio
18. 02. 2019 - 13: 53

I arkivbio kan du se et udpluk af film fra samlingen i Faxe Kommunes Arkiver.

hjemmeside
16. 02. 2019 - 22: 55

Vores hjemmeside er blevet genskabt i nyt design.

Det meste af indholdet fra den gamle hjemmeside finder du stadig her - men nu i opdateret form og med nyt layout. Vi har ændret en smule på strukturen, og vi håber, du kan lide det og hurtigt bliver fortrolig med at finde rundt på siden.